top of page
Featured Posts

Weet u waarom infographics zo populair zijn? 13 redenen ...


In mijn 'insights' gebruik ik vaak infographics. Ik ben - zoals velen - een fan van het gebruik van visuals in communicatie. Ik ben ook een fan van 'facts & figures based analysis'. En die twee komen prachtig samen in een infographic. Een infographic of informatieve illustratie geeft een informatieve weergave van verschillende objecten met een combinatie van tekst en beeld. Dit kan voorkomen in de vorm van een kaart, grafiek, bord, instructieve tekening of een interactieve applicatie. Ze is bedoeld voor het overgedragen van informatie, data en kennis. Infographics worden meer en meer toegepast om de boodschap over de bühne te krijgen. En waarom? Ze zijn makkelijk te lezen, ze zijn handig om te delen in de social media en vaak eenvoudigweg boeiend om te bestuderen. In de dagelijkse overdosis aan informatie die we tot ons krijgen geven infographics ons op een efficiënte en overtuigende wijze inzichten die we ons door het gebruik van visuals ook nog eens beter kunnen herinneren. En wat is er mooier om met een infographic te laten zien waarom infographics zo succesvol zijn. Goed onderbouwd met feiten en cijfers en smaakvol gevisualiseerd!

Recente berichten
Archief
Search By Tags
Follow Us
  • Twitter - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
bottom of page